skip to Main Content
[font_awesome icon="phone"] 1-800-987-654[font_awesome icon="envelope"] admin@totalwptheme.com[font_awesome icon="user"][wp_login_url text="User Login" logout_text="Logout"]

Musiceren bij een jeugdorkest

Indien jouw kind muzikaal begaafd is zou je hem of haar zo gauw mogelijk de kans moeten geven om muzieklessen te volgen. Jong geleerd is immers oud gedaan: hoe eerder jouw kind de muzikale vaardigheden aanleert die nodig zijn om het muziekinstrument van zijn of haar keuze te kunnen bespelen, hoe meer profijt hij of zij ervan zal hebben in zijn of haar latere leven.

Muziekles voor kinderen

Er zijn kinderen die al vroeg in hun leven aangeven welk muziekinstrument zij graag willen bespelen. Het is belangrijk om deze wens uiterst serieus te nemen, want bedenk dat wereldberoemde componisten als Chopin en Mozart ook reeds op zeer jonge leeftijd muzieklessen volgden. Dat wil echter niet zeggen dat in ieder muzikaal begaafd kind een Igor Stravinsky of Clara Schumann schuilgaat en dat is ook helemaal niet nodig. Het gaat erom dat jouw kind de mogelijkheid krijgt zijn of haar muzikale hobby te kunnen uitoefenen. Muziekscholen bieden muzieklessen aan voor kinderen vanaf vier jaar. Als jouw kind bijvoorbeeld dolgraag een cello of een harp zou willen bespelen dan is dat dus mogelijk.

Lid worden van een jeugdorkest

Wanneer na verloop van tijd blijkt dat jouw kind inderdaad op indrukkende wijze cello, harp, piano (alt)viool, of welk muziekinstrument dan ook kan bespelen, dan zou je kunnen overwegen om hem of haar bij een jeugdorkest te laten musiceren. In Nederland zijn tal van jeugdorkesten actief, dus het zal waarschijnlijk geen probleem zijn om er in de buurt een te vinden. Om lid te kunnen worden van een jeugdorkest dient je kind eerst auditie te doen. Wanneer hij of zij hiervoor slaagt mag hij of zij voortaan meespelen in het orkest.

Muziekuitvoeringen

Het samen met andere jeugdige muzikanten spelen van klassieke muziekstukken zal je kind nog meer plezieren dan enkel muzieklessen volgen en thuis alleen oefenen. Naast het gezamenlijk oefenen worden zo nu en dan ook concerten gegeven. Het is geweldig om je eigen kind te zien spelen bij het jeugdorkest en je zult waarschijnlijk een groot aantal foto’s maken van zijn of haar optreden, welke je na afloop elegant kunt omlijsten met bijvoorbeeld een van de 6.000 kaders die bij BGA te verkrijgen zijn. Op https://www.bga.nl/ zijn naast lijsten ook fotoalbums verkrijgbaar. Zo kun je de mooiste foto van je musicerende kind in een stijlvolle lijst aan de wand in de woonkamer hangen, terwijl je de rest van de foto’s laat afdrukken en in het fotoalbum plakt. Dit fotoalbum zal later van grote waarde zijn voor je kind, die het boek nog vaak zal inkijken.

Back To Top