skip to Main Content
[font_awesome icon="phone"] 1-800-987-654[font_awesome icon="envelope"] admin@totalwptheme.com[font_awesome icon="user"][wp_login_url text="User Login" logout_text="Logout"]

Chic geklede operazangeressen

Wanneer we een operatheater bezoeken of naar een dergelijke voorstelling kijken op televisie of via een van de kanalen op het internet, dan valt het op dat de uitvoerende zangers en zangeressen altijd erg chic gekleed zijn. Op zich is dat niet zo vreemd, aangezien het publiek niet enkel naar de zaal komt om naar een opera te luisteren, maar ook om naar de voorstelling te kijken. Kortom, een operavoorstelling dient zowel het oor als het oog van het publiek te bekoren.

Operazangeressen verkleed als sprookjesprinsessen

Operazangeressen dragen tijdens hun optredens vaak fraaie japonnen die hen op sprookjesprinsessen doen lijken. Zo verscheen Anna Maria Alberghetti (1936) tijdens een liveoptreden in 1960 in een prachtige excentrieke jurk om Sempre Libera – een compositie van Guiseppe Verdi – te vertolken. Maar ook de legendarische operazangeres Maria Callas (1923-1977) verscheen indertijd vaak op het podium in elegante kleding. En tegenwoordig is het niet anders: zowel hedendaagse operazangeressen als pianistes, violistes en andere musici dragen tijdens hun uitvoeringen japonnen waarvan wij vrouwen enkel kunnen dromen.

Een droom wordt werkelijkheid

Toch hoeven we geen operazangeres te zijn om droomjurken te kunnen dragen! Op de website https://www.na-kd.com/nl zijn een groot aantal fraaie baljurken te verkrijgen die beslist niet onderdoen voor de japonnen die we doorgaans in de concertzalen zien. De collectie van deze online kledingshop bevat behalve deze uiterst elegante avond- en baljurken ook gebreide jurken, wikkeljurken, kanten jurken, jurken met pailletten, jurken met pofmouw en strandjurken. Een voordeel van deze webshop is dat de jurken voor een betaalbare prijs te koop worden aangeboden.

De vertolking van mythologische en historische gebeurtenissen

De vraag rijst waarom operazangers en -zangeressen doorgaans zo extravagant gekleed op het podium verschijnen. Dat gebeurt niet enkel en alleen om het oog van de toeschouwer te bekoren. Een opera is een vorm van muziektheater: er wordt al zingend een verhaal vertolkt. Dit verhaal verwijst in de meeste gevallen naar een historische of mythologische gebeurtenis. Zo verhaalt de opera Aïda – een muziekstuk van Guiseppe Verdi – over de gelijknamige Ethiopische prinses uit een ver verleden. Het drama speelt zich af in het oude Egypte, ten tijde van de farao’s. De theaterkostuums die door de uitvoerende operazangers en -zangeressen en de omringende figuranten gedragen worden refereren onmiskenbaar naar die periode.

Lakmé

Ook de opera ‘Lakmé’ (1883), een van de bekendste composities van Léo Delibes, verhaalt over een historische gebeurtenis. De opera bevat enkele duetten, waaronder het fameuze Duo des fleurs, het bloemenduet. Het muziekstuk is onder meer vertolkt door mezzosopraan Vivica Genaux en Simone Kermes, een coloratuursopraan met een sprankelende stem. Ook deze dames waren uiterst chic gekleed tijdens hun optreden.

Back To Top