skip to Main Content
[font_awesome icon="phone"] 1-800-987-654[font_awesome icon="envelope"] admin@totalwptheme.com[font_awesome icon="user"][wp_login_url text="User Login" logout_text="Logout"]

Triangel

De triangel is zo’n instrument waar altijd een beetje op neergekeken wordt. Het is nu eenmaal een erg eenvoudig en simpel ogend instrument, echter moet het geluid dat de triangel voortbrengt niet worden onderschat. Want ondanks dat de triangel tot één van de kleinste instrumenten in een orkest behoort, is het geluid dat het teweegbrengt zeer goed boven de rest van het orkest uit te horen. Een triangel behoort toe aan de familie van slaginstrumenten en valt in de klasse van de idiofonen. Idiofonen zijn instrumenten die uit zichzelf klankrijk zijn en geluid kunnen voortbrengen zonder snaren, luchtstromingen, elektronica of membranen.

De triangel is mooi in zijn eenvoud en bestaat slechts uit een metalen staaf welke in de vorm van een driehoek is gebogen, met aan één hoek een opening. Deze driehoek wordt opgehangen aan de bovenkant en aangeslagen met een klein metalen staafje. Om de mooiste klank te produceren wordt de triangel doorgaans aangeslagen aan de zijde die tegenover de opening ligt. Het is met een triangel ook mogelijk een roffelend geluid te produceren. Dit doet men door het metalen staafje snel heen en weer te bewegen in één van de dichte hoeken.

Back To Top